Bunte Regenschirme mit Logo Paritätischer NRW

Paritätischer NRW Hakkında

Paritätischer NRW, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde eşitlik ilkesine dayanan, büyük bir sosyal yardım kurumundur. Mezhep ve parti politikası açısından bağımsız olup sosyal işlerin tüm alanlarından binlerce organizasyonun, kurumun ve hizmet kuruluşunun çatısıdır. Bunlardan bazıları, kreşler, kadın evleri, gençlik merkezleri, huzurevleri ve yaşlı bakım kuruluşları veya bir engeli olan insanlara çok sayıda hizmettir. Ayrıca birçok danışma bürosu vardır. Mesela mülteciler, evsizler, hamileler, uyuşturucu bağımlıları, LSBTTI*, işsizler veya çocuk yetiştirmede yardıma muhtaç olan aileler için.

Hoşgörü, açıklık ve çeşitlilik

Paritätischer NRW, şahsen bu kurumların ve hizmetlerin sunucusu değildir. Bu hizmetleri üye kurumlar sağlamaktadır. Üye kurumlar bağımsız çalışmaktadırlar. Bunlardan bazıları büyük, bazıları küçüktür. Bazıları uzun bir geçmişe sahip, bazıları ise yeni kurulmuştur. Üye kurumlar da derneğimiz gibi renklidir. Bizi biz yapan ve diğer sosyal yardım derneklerinden ayıran, bu çeşitliliktir. Ancak hepsinin ortak bir tarafı vardır: Hoşgörü, açıklık ve çeşitlilik, çalışmalarının temelini teşkil eder. Sağ popülizmin ve dar kafalılığın Paritätischer›de yeri yoktur. Paritätischer, üye kurumlarıyla birlikte sosyal adalet için çalışmakta ve lobisi olmayan insanların tarafını tutmaktadır.

Derneğin görevleri

Paritätischer NRW›nin çalışanları, üye kurumlara danışmanlık yapar, onların çalışmalarının kalitesini güvence altına alır ve siyasete ve masrafları üstlenen kuruluşlara karşı onların menfaatlerini savunur. Ayrıca bir dernek kurmak isteyen veya fahri olarak çalışmak isteyen insanlara ya da mesela mülteciler tarafından kurulmuş kurumlara (sayfaya sadece Almanca erişilebilir) destek olurlar.

Kendi kendine yardım ve halk angajmanı

Paritätischer, kendi kendine yardımın ve halk angajmanının birliğidir. Derneğin birçok üye kurumu, hala sosyal hareketlerden doğmaktadır. Çünkü insanlar bir ihtiyaç görmekte ve bizzat harekete geçmektedir. Paritätischer, onlara başlama aşamasında yardım sunar ve çalışmalarında onlara destek verir. Bunun anlık inisiyatiften profesyonel yönetilen ve kısmen birçok kuruluşu içinde barındıran kurumlara dönüşmesi, hiçte az değildir.

Kendi kendine yardımda, benzer yaşam şartlarına sahip veya mesela aynı hastalığa sahip insanlar buluşurlar. Aralarında fikir alışverişi yaparlar ve birbirlerine yardım ederler. Paritätischer NRW›nin kendi kendine yardım iletişim büroları (sayfaya sadece Almanca erişilebilir), bir kendi kendine yardım grubu bulmaya veya kurmaya yardımcı olur.

Kurum arama

Paritätischer NRW, bu internet sayfasında bir kurum arama fonksiyonu sunmaktadır. Bu fonksiyonla, mesela belirli bir şehirde bir kreş veya bir danışma bürosu gibi belirli kurumların bulunması mümkündür. Kurum arama fonksiyonuna, sadece Almanca erişilebilmektedir.