Bunte Regenschirme mit Logo Paritätischer NRW

Paritätischer NRW ve yerinde çalışmaları hakkında

İster anaokulu olsun, isterse bakım servisi veya gençlik merkezi olsun; bu hizmetler, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki şehirlerin ve kasabaların sosyal çehresini zenginleştirir. Birçok insan, bu hizmetleri her gün kullanmaktadır. Belki bilmeyenler vardır; ama bu hizmetlerin birçoğu bir çatı altında birleştirilmiştir ki bu çatı, Paritätischer NRW'dir.

Paritätischer NRW'nin şubeleri

Paritätischer NRW, bizzat bu kurumları temsil etmemekte ve hizmet vermemektedir. Bu hizmetleri üye kurumlar sağlamaktadır. Üye kurumlar bağımsız çalışmaktadır. Üye kurumların oldukları yerde birliğimizden bir muhataba sahip olmaları için, bir ile bağlı olmayan şehirlerde ve ilçelerde ilçe grubu olarak adlandırılan bir şube vardır.

Muhatap her zaman yakında

Bu şubelerimizde çalışanlar, kurumların insanlara yerinde ve iyi sosyal hizmetler sunmalarında destek olup danışmanlık yaparlar. Ayrıca üye kurumların kurullarda ve örgütlerde yerel politikaya, il ve ilçe idarelerine karşı menfaatlerini savunurlar. Fahri olarak çalışmak isteyen veya kendi sosyal düşüncelerini gerçekleştirmek için bir dernek kuran insanlar da Paritätischer NRW'ye başvurabilirler.

Kendi kendine yardım

Birçok yerde kendi kendine yardım ilişki noktaları veya kendi kendine yardım ofisleri vardır.
Kendi kendine yardım grubunda, benzer hayat şartlarına sahip veya mesela aynı hastalığa sahip insanlar bir araya gelirler. Fikir alışverişinde bulunup birbirlerini desteklerler. Kendi kendine yardım ilişki noktaları (kendi kendine yardım ilişki noktalarının Almanca dilinde listesi), kendi kendine yardım gruplarını çalışmalarında destekler ve bir kendi kendine yardım grubuna katılmak isteyen kişilere yardım eder.

Yakında bir kurum bulma

Mesela kim bir anaokulu, bir kadın sığınma yurdu, bir gençlik merkezi, bir huzurevi veya bir bakım kurumu ararsa, kurum arama yardımıyla uygun hizmeti bulur. Orada bir engele sahip insanlar da çok sayıda hizmet bulabilirler. Ayrıca mesela göçmenler, evsizler, hamileler, uyuşturucu bağımlıları, LSBTTI*, işsizler veya çocuklarının eğitiminde yardıma ihtiyaç duyan aileler için birçok danışma büroları vardır. Kurum arama hizmeti sadece Almanca dilindedir.

Paritätischer NRW hakkında daha fazla bilgi

Paritätischer NRW hakkında Türkçe dilinde daha ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.